Uncategorized

10 år av hemstädning

Ta hemstädning på allvar. Det var det någon som sa till mig för en väldig massa år sedan. Faktum är att det är så många år sedan att jag inte riktigt kan minnas vem som sa det. Eller för den delen: I vilket sammanhang det sades. Jag ser det dock fortfarande som en sanning. En väldigt icke-källkritisk sanning men ändå en sanning.

Idag ska jag helt och hållet hålla mig till ämnet hemstädning. Det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och har så gjort under många år vid det här laget. I år är det nämligen 10 år sedan jag och min familj bestämde oss för att skaffa hemstädning första gången. Det känns fint att kunna konstatera att det var ett väldigt bra beslut av oss att fatta. Jag ska berätta just varför.

Den första aspekten som verkligen inte kan stickas under någon stol är tidssparandet. Satan i gatan vad vi har sparat in tid, och därmed också kraft, under åren med hemstädning. Bara genom att ha ett städproffs på besök en gång i veckan har vi kunnat göra så mycket annat. Tro mig: Det var många år som jag och min sambo inte hade någon hemstädning. När tredje barnet kom såg vi det dock som en omöjlighet. Vi skulle inte få tid över för varandra, för familjen, för någonting egentligen. Nej, hemstädning var vår utväg och det skulle bli vår räddning. Poetiskt, närmast.

En annan aspekt är förstås den som handlar om renlighet. Genom att anlita någon professionell att utföra hemstädning gör något med renligheten i hemmet. Man är trots allt inte lika bra på att städa, inte lika noggrann, som de sanna proffsen. Detta har varit oerhört tydligt för oss och särskilt påtagligt i början. Jag minns att min äldsta son reagerade väldigt lustigt på det under våra första veckor med hemstädning. Han kunde stå och titta i hörnen i lägenheten. Han förundrades över att det inte fanns några dammråttor där. Han pekade och tittade på oss med stora ögon. ”Alldeles rent” sa han. Ja, det var det vi fick av att ha regelbunden hemstädning. Ett rent hem, precis som vi önskade.

Är det någon av er som går i tankar att anlita hemstädning? Jag vill gärna svara på era frågor om ni har några och om jag kan. Jag börjar väl bli lite av en expert givet de många år jag tagit del av den här tjänsten. Ni får gärna också dela med er av era tankar kring saken. Det skulle bli vara spännande att höra lite om.