Uncategorized

Fasadtvätt

OK, jag hade inte väntat mig reaktionen jag fick på förra veckans fasadtvätt-inlägg. I sanningens namn hade jag faktiskt inte väntat mig någon större reaktion överhuvudtaget. Kanske till och med ingen. Nu blev det inte så och jag kommer därför göra som jag brukar. Idag besvarar jag vissa av de frågor som dök upp efter förra veckans inlägg om fasadtvätt.

Bakgrunden till detta – för er som missat – är alltså att jag berättade att jag varit verksam inom fasadtvätt innan jag flyttade till stan. Det tycktes fascinera många av er och pockade på nyfikenheten hos många. Hoppas du delar denna nyfikenhet, annars är jag rädd att du läser fel inlägg:

Vad är fasadtvätt?

Låt oss börja här. Fasadtvätt är precis vad det låter som: en tjänst som syftar till att noggrant rengöra en fasad på en byggnad. Det kan vara alla möjliga typer av fasader och byggnader man arbetar med. Precis som med all typ av rengöring vill man uppnå vackra byggnader. Vi anlitades mestadels av brf:er och fastighetsägare men också stundtals av privatpersoner med smutsiga hus. Det var lite olika.

Hur länge jobbade du med fasadtvätt?

Jag började strax efter att jag slutat skolan och det var 2001. Sedan sysslade jag med fasadtvätt innan jag flyttade utomlands under en period och det var hösten 2003. Så det borde bli två år då. När jag återvände till Sverige var jag mest verksam inom fasadtvätt på somrarna då jag hade paus från plugget.

Var det roligt?

Ja, det var faktiskt väldigt trevligt och roligt. Som ni säkert kan ana var det särskilt roligt när det var varmt och fint väder ute. Det var inte riktigt lika kul när det var kyligt, men jobbet skulle ändå göras såklart. Roligt var det eftersom jag fick tjäna mina första riktiga pengar. Det var också kul att få jobba i ett så underhållande team. Jag kom väldigt bra överens med mina kollegor under den här tiden. De flesta var i samma position i livet och det gynnade oss kollektivt. Jag kan faktiskt sakna den här tiden när jag tänker tillbaka på det. Detta trots att jag inte sysslat med fasadtvätt på snart femton år. Tiden går.

Hur var företaget där du jobbade med fasadtvätt?

Jättebra och väldigt framåtblickande, kan man säga. Det kändes att man var på en bra arbetsplats som tog hand om sin personal alldeles oavsett vilka roller det var tal om. Vi växte dessutom rejält under de år jag jobbade där så jag fick allt större ansvar för fasadtvätten. Det kändes också kul. Man fick en rejäl dos tillit.

Fler frågor om fasadtvätt? Ställ dem!