Uncategorized

Månaders flyttstädning

Det var oerhört påfrestande att flytta senast. Då menar jag oerhört mycket mer påfrestande än övriga flyttar jag genomgått i livet. Det finns förstås en helt självklar förklaring till detta. Den här gången var det inte bara jag och min sambo som flyttade. Den här gången handlade det om en flytt under vilken det ingick tre barn i olika åldrar. Flyttstädningen var värst och det är denna jag kommer att rikta klagoljuset mot i denna text. Hoppas att ni känner er skadeglada.

Så, flyttstädning med tre barn som springer omkring är inte en bra idé. Och då tänker förstås vissa av er: Men varför lämnade ni inte bort barnen under flyttstädningen? Till föräldrar eller så? Ja, så kan man förstås tänka men då glömmer man bort att våra föräldrar bor i Nordnorge respektive Kristianstad. Det blir lite svårt att färdas denna sträcka för att vi ska syssla med flyttstädning. Dessutom är ingen av våra föräldrar i särskilt bra skick. Nej, flyttstädningen skulle få ske, och den skulle få ske med alla familjemedlemmar närvarande. Tyvärr, säger jag. 

När jag tänker på som var värst med vår flyttstädning från huset kan jag inte riktigt bestämma mig. Det var flera aspekter som verkligen ”sög”. En av dem var att det konstant var ett spring i de rum vi redan hade flyttstädat. Även om de två yngre barnen tycktes förstå att de inte skulle springa där vi hade ägnat oss åt flyttstädning gjorde de det i alla fall. Jag lovade vår äldsta dotter 200 kronor om hon kunde hålla koll på dem under tiden. Inte ens det fungerade som en metod för att få en harmonisk flyttstädning. Jag antar att det således blir ”kaoset” som är det värsta med denna flyttprocess.

Ja, sen ska vi inte tala om den flyttstädning vi var tvungna att genomföra i källaren. Eftersom vi tog över huset från min sambos föräldrar har vi saker därinne som funnits sedan 70-talet. Det är en väldig massa saker som ingen människa behöver men som vi inte vet om vi kan slänga. Detta komplicerar en flyttstädning en smula. Det ska ni verkligen veta.

Jag sörjer över att behöva säga att flyttstädningen inte är i närheten av klar. Vi kommer att ägna veckor, kanske månader, åt att städa ut kåken innan vi kan flytta därifrån fullt ut. Innan vi kan lämna nycklarna till någon annan. Det är olyckligt, men så ser det ut.

Jag återkommer nästa vecka när jag hunnit städa lite mer.