Uncategorized

När vi hade bilfirma i Uppsala

Vi är tillbaka vid samma ämne igen. Detta, är jag övertygad om, läses med förtret från vissa och glädje från andra. Jag själv känner mig peppad på att skriva om min bilfirma i Uppsala igen. Det var en jävligt rolig tid och jag kan inte riktigt lägga den helt bakom mig. Detta trots att det nu var 5 år sedan som jag jobbade där.

Återblick får vi börja med: Jag skrev förra veckan om bilfirman i Uppsala som jag och en kompis startade i början av 00-talet. Vi fick ett infall. Båda var trötta på det jobb vi hade och vi ville göra något nytt. Vi såg oss om. Sedan såg vi på oss själva. Vad kunde vi? Vad ville vi och, inte minst, hur skulle vi kunna tjäna pengar? Efter många och långa kvällar med funderande som professor Balthazar kunde vi landa i ett svar: Vi skulle starta en bilfirma i Uppsala.

På bara några år var vi en av Uppsalas mest välrenommerade bilfirmor. Ja, det är helt sant. Visserligen var vi bara en liten filial till ett större märke men ändå. I jämförelse med många andra bilfirmor utanför Uppsala, till och med ute i Europa, var vi bland de bästa ganska snabbt.

Vi var duktiga säljare, båda två. Vi visste vad vi snackade om och detta hade olika orsaker. Dels så hade vi båda arbetat på bilfirma förut, jag i Uppsala och han hemma i Skåne. Vi hade genom åren lärt oss hur man bemöter kunder som bestämt sig eller funderar över att skaffa bil. Det där satt som ett klockverk, eller vad man nu säger.

Ja, sedan var det förstås den aspekten att vi båda två arbetat som telefonförsäljare i många år innan bilfirma i Uppsala och annanstädes. Att sälja var vår grej. Vissa är duktiga på att laga bilar. Andra är duktiga på att spela ishockey och en tredje kan sy väldigt, väldigt bra. Vi kunde varken åka skridskor, ratta en symaskin eller laga en bil. Däremot kunde vi sälja en. Det gjorde vi ofta och väl på vår bilfirma i Uppsala.

Det var lite sorgset att sluta på bilfirman i Uppsala för ett par år sedan. Eller ja, för ett halvt decennium sedan. Det är inte direkt så att jag alltid känner att det var ett bra beslut. Jag kan sakna många aspekter av det. Det var förbaskat kul att jobba på bilfirma i Uppsala, det är min slutsats.

Jag kan rekommendera det till alla!